Over ons    |    Informatie    |    Contact

Topdrukte op zonovergoten informatiemarkt en barbecue

dinsdag 11 juli 2017

Zonovergoten, drukbezocht en informatief, dat was de informatiemarkt en barbecue van de Leidinggroothandel in een notendop. Leveranciers toonden vernieuwende producten en bezoekers onderhielden contacten of legden nieuwe. Uiteraard werd de inwendige mens niet vergeten en kon iedereen genieten van buitengewoon lekker vlees en dorstlessende drankjes.

Rond 16:00 uur werden de eerste bezoekers op 6 juli welkom geheten. Via een grote buis betraden ze het terrein van de Leidinggroothandel. Daar troffen ze een enorme tent met lange tafels om aan te zitten. Eromheen statafels en een haag aan stands van leveranciers, van wie de vlaggen lichtjes en fier wapperden in de wind. Niemand had moeite de barbecue en bar achter op het terrein te vinden.

Extreme drukte

Terwijl de slagers het zweet van het voorhoofd veegden, deden de bezoekers zich tegoed aan heerlijke vleesspecialiteiten, smakelijke salades en verfrissende drankjes. Van een sjasliek, kebabstok, kip- en varkenssaté tot een karbonade, speklapje en hamburger, en van een rundvleesslaatje tot een satéetje; het was goed eten op de barbecue. De slagers van keurslager Martin de Vries hadden hun handen vol aan de bezoekers. “Het is extreem druk vandaag. We hebben zelfs vlees bij moeten halen. Ik schat dat er zo’n 250 mensen zijn. Hard werken voor ons, maar hartstikke mooi voor de Leidinggroothandel natuurlijk, dat de barbecue zo’n succes is”, vertelt slager Remmy Pieters. “Het weer werkt goed mee, dat helpt.”

Bijpraten en netwerken

Ook Jan Wessels (Marine Service Noord) en Johan Wessels (Wolfard & Wessels) genoten met volle teugen en waren blij dat het zonnetje scheen. Johan Wessels: “Nu konden we de auto thuislaten en gezellig een biertje drinken. Maar weer of geen weer, de sfeer is hier ieder jaar goed. Tegelijkertijd is het een mooie gelegenheid om contacten te onderhouden.” Die mogelijkheid was er te over. Leveranciers, bedrijven en wethouders (bijvoorbeeld van de gemeente Winsum) konden zich naar hartenlust laten bijpraten over nieuwe producten, de werkzaamheden van andere bedrijven en mensen leren kennen.

THF-vrije lijm

Zo kwam expert in lijmen, monteren en afdichten Griffon met een bijzondere nieuwe lijm naar de informatiemarkt. “Naast de UNI-100 is er nu ook de UNI-100 XT. Het voordeel daarvan is dat deze THF-vrij is. Dat is veel beter voor de gezondheid en de lijm staat niet op de SZW-lijst van kankerverwekkende stoffen. De lijm werkt net zo goed als de oudere versie, maar het is wel belangrijk dat je voor het aanbrengen ervan het oppervlak zorgvuldig reinigt”, aldus standhouder Victor Stel.

Lekdetectie

Specialist in meet- en regeltechniek INEL hecht veel waarde aan duurzaamheid en veiligheid. Daarom heeft het bedrijf een innovatieve vorm van lekdetectie bij dubbelwandige leidingsystemen ontwikkeld. Chemische of vlekkende vloeistoffen stromen bij deze systemen door de binnenbuis. Bevinden zich vloeistoffen buiten de buis, dan detecteren sensoren (bevestigd aan de buitenbuis) dit. Het is meteen duidelijk waar het probleem zich in het leidingsysteem bevindt, waardoor lekkage gericht, snel en effectief op te lossen is.

App waterontharder

De ervaren waterbehandelaars van Grünbeck presenteerden de SoftliQ: SC op de informatiemarkt. Het gaat om een waterontharder voor thuis, bedrijf en hotel, die op afstand te bedienen is via de myGrünbeckApp. Standhouder Emil Bisseling: “Het mooie is dat de SoftliQ zich aanpast aan het verbruik van de gebruiker. Deze volautomatische installatie geeft zelfs een melding bij storingen, door het sturen van een e-mail naar telefoon of tablet. Ook uniek is dat de SoftliQ-waterontharder zichzelf minimaal iedere 96 uur desinfecteert (ook tijdens vakanties).”

Tevreden richting huis

Met zo’n 20 leveranciers die hun producten presenteerden, was er ontzettend veel te zien en te beleven op de informatiemarkt. De avond vloog dan ook voorbij. Om 20:00 uur vertrokken de laatste gasten tevreden richting huis. Het weer reflecteerde treffend de stemming onder de bezoekers; want terwijl de regen en het onweer over Nederland raasden, scheen de zon volop op het terrein van de Leidinggroothandel in Hoogezand.

Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en/of medewerking. Tot volgend jaar!

Terug
login