Over ons    |    Informatie    |    Contact

Maak kennis met de Viega Megapress; hét veilige, eenvoudige en betrouwbare alternatief voor lassen

maandag 09 maart 2015

Viega heeft haar koude perstechniek uitgebreid voor dikwandig stalen buizen van onder meer industriële, sprinkler-, koel- en verwarmingsinstallaties. 

 

 

Het traditionele lassen maakt daarmee plaats voor een snelle, veilige en economische installatie met de Viega systeemperstechniek. Zó snel zelfs dat een tijdwinst van 60% kan worden geboekt! En nu al bestelbaar bij De Leidinggroothandel.

Persen in plaats van lassen

Het lassen van dikwandig stalen buizen behoort met Viega Megapress tot het verleden. Een grote stap vooruit, want de lastechniek is erg tijdrovend omdat elke afzonderlijke verbinding rondom veilig moet worden gelast. Erg lastig als de installatie zich op moeilijk bereikbare plekken bevindt of is uitgevoerd met veel bochten. Daar komt de lichamelijke belasting dan ook nog bij. En zo niet belangrijker: lassen brengt een verhoogd brandrisico mee door de open vlam van de lastoorts. Kortom; lassen is niet het meest efficient. 

 

Sneller en veiliger

De Viega Megapress biedt hiervoor een veilig, betrouwbaar en snel alternatief op basis van de koude perstechniek. Een Viega Megapress-verbinding is in enkele simpele stappen een feit: buis op de gewenste lengte zagen, ontbramen, de leiding reinigen, de verbinding monteren en persen - klaar! Dat werkt niet alleen 60% sneller maar zorgt dankzij de Viega systeempersmachines ook voor een duurzame en veilige verbinding. Bovendien zorgen de fittingen met Viega SC-Contur ervoor dat een verbinding die per ongeluk wordt vergeten, bij een dichtheidstest onmiddellijk zichtbaar wordt. Net als bij andere Viega systemen geldt dus ook hier: niet geperst = niet dicht. Zo profiteert u tijdens én na het installeren van efficiency, veiligheid en installatiegemak.

Terug
login